Запрошуємо, Гість
Ім'я користувача: Пароль: Запам’ятати мене

ТЕМА: Як "намалювати" прошивку для контроллера?!

Як "намалювати" прошивку для контроллера?! 04 вер. 2019 11:39 #1

• ur4ulh
  • ur4ulh аватар
  • Оффлайн
  • habitue
  • Дописи: 196
  • Подякували: 76
  • zavsehdatay
З дитинства почав прищеплювати малому потяг до електроніки - подарував єлектронний конструктор, потім якісь набори для виготовлення гальванічних елементів. Настав час вивчати контроллери. Притягнув з роботи платку від якогось девайсу з атмегою, ну і намагаюсь йому розповісти про змінні в сі. Розповідав-розповідав, вже і сам поняв, а він не розуміє. Питаю, а що ж ви вивчаєте в школі на інформатиці- він сретч. І тут мене осяяла ідея - може є щось графічне для контроллерів? Гуглю, і ось воно - FLOWCODE 5 !!!! Пів години і ось мій малий вже мигкає світлодіодом, ще пів години і на дисплеї 1602 "hello world!!!" Все надзвичайно просто - малюємо блок-схему алгоритм просто перетягуючи з панелі значки умов, циклів, математичних операцій. Треба 18б20, або дисплей 1602 - просто тягнем його з панелі, вказуємо на які лапи контроллера підключено і можна малювати алгоритм термостата чи термометра. Звісно щоб малювати складніші програми знадобиться вивчити як працює контроллер, його таймери, а в деяких випадках робити вставки на сі. Для людини яка із програмування тільки вивчала в школі бейсік на пошуках або на паперовій клавіатурі дуже добрий старт у вивченні контроллерів. Пропоную в данній гілці форуму викладати свої програми і задавати питання по FLOWCODE 5
Ні в якому разі не можна недооцінювати ті осяяння, які прості настільки, що можуть поміститися на серветці.
Останнє редагування: 04 вер. 2019 11:53 від ur4ulh.
Увійдіть до облікового запису, щоб писати повідомлення.
Користувачі які сказали Дякую: studiotandem, grisha3109, klslab, ur5ncb

Як "намалювати" прошивку для контроллера?! 19 вер. 2019 14:25 #2

• plasmacut
  • plasmacut аватар
  • Оффлайн
  • habitue
  • Дописи: 243
  • Подякували: 15
Интересное предложение по FLOWCODE (FLProg). Я на контроллерах проекты могу только повторять. А наиболее удачные ссылки на сайты FLOWCODE дадите?

Як "намалювати" прошивку для контроллера?! 19 вер. 2019 15:02 #3

• ur4ulh
  • ur4ulh аватар
  • Оффлайн
  • habitue
  • zavsehdatay
Не дам никаких ссылок, это же будет реклама других ресурсов. По некоторым вопросам могу ответить я, так как уже успел наиграться программой.
Ні в якому разі не можна недооцінювати ті осяяння, які прості настільки, що можуть поміститися на серветці.

Як "намалювати" прошивку для контроллера?! 20 вер. 2019 11:54 #4

• Oto
  • Oto аватар
  • Оффлайн
  • Moderator
  • Дописи: 2535
  • Подякували: 1099
  • Site Sponsor 2017 Author sxem.org Sponsor 2019
lobzik пише:
Не дам никаких ссылок, это же будет реклама других ресурсов.
По моему опыту, какие то интересные глобальные проекты (их исходники) дело второстепенное, и для тех кто начинает знакомство с FLOWCODE наиболее интересны могут быть самые простые примеры программ, типа "нажал кнопку загорелся светодиод", или пример часиков . Если пользователю ясен начальный этап , и его это заинтересует, то в интернете он сам найдет вагон и тележку интересных для него примеров.
Сам вот только месяц назад , в подобном графическом программировании appinventor.mit
"нарисовал" свою первую программу

писал про нее здесь

многое после первого опыта создания программы прояснилось, теперь сделал и вторую

Файлы для этого проекта XY-L10A,- .АРК для мобильного и .AIA для appinventor drive.google.com/open?id=1aKqnkjdRGWErwk2EXwVifcNCt3xMlFqd

И так как я сам еще ученик, самое ценное для меня вначале это простые программы типа кнопка и светодиод, таймер и часики .. и т.д в таком же духе, чем проще проект, тем лучше воспринимается.
А от "глобальных" исходников , для меня лично обычно никакой пользы, лучше досконально понимать азы, и потом легче создавать свое, чем пытаться прочитать ход мысли другого "художника". )))
россия - подлая нация!
Користувачі які сказали Дякую: grisha3109, ur4ulh, ur5ncb

Як "намалювати" прошивку для контроллера?! 24 вер. 2019 22:56 #5

• ur5ncb
  • ur5ncb аватар
  • Оффлайн
  • Користувач
  • Дописи: 5
  • Подякували: 1
зробіть відіо по ньому.дякую

Як "намалювати" прошивку для контроллера?! 01 жовт. 2019 20:54 #6

• ur4ulh
  • ur4ulh аватар
  • Оффлайн
  • habitue
  • zavsehdatay
Одразу помітно радіолюбителя - одна максимально коротка фраза, неначе телеграфним ключем настукана :) Але все ж таки я не буду знімати відео, блогерство не моє. Якщо сильно хочеться почати програмувати - просто почни. Зроби програму мигкання світлодіодом, воно затягне, потім захочеться більшого, і потрохи все вийде, головне щоб виникали питання. Переглядаючи відео без практики і питань перетворишся на диванного експерта. Всім 73 хто знає :)
Користувачі які сказали Дякую: ur5ncb

FLProg - Визуальное программирование 02 квіт. 2020 22:47 #7

• sashamelja
  • sashamelja аватар
  • Оффлайн
  • I'm here long time
  • Дописи: 154
  • Подякували: 16
  • sxem.org Sponsor 2019
Привет колегам по увлечению, я пару месяцов не был на сайте, после увлечения флпрог6.3+есп32, прошелся по темам, как будто попал в песочницу, если найдетса пару человек с форума у кого будет желание, и наличие esp32, могу поделится опытом, и стартовым проектом, с большими разноплановыми возможностями.
Користувачі які сказали Дякую: ur5ncb
Модератори: wolf2000, Vakula, Айнцвайдрайченко, Soir