studiotandem пише:
Цікаво було б глянути на Ваш варіант, бо в моєму розумінні це короткий імпульс при переході через нуль... і парою резисторів та діодів якось не виходить так зробити.
Теоретично - виходить. Коли пропонував, то склав проект по Вашій схемі (див. архів).
Детектор має ловити 0 (бажано період але можна і півперіоду). Немає значення довгий імпульс, чи короткий.
Важливо, щоб детектор працював стабільно.
Пробував у Proteus зібрати проект з вимірюванням напруги і струму. Ще не переводив у косинус фі, активну, реактивну... тому поки що ще не можу сказати яка допускається нестабільність. Але якщо маніпулювати характеристиками елементів формувача (там у мене детектор на транзисторі), то навіть у симуляторі не завжди все стабільно. Правда, тут я не дуже йому довіряю.
Поки що за період программа встигає зробити десь близько 400 вимірювань одного параметру. З підрахунком потужності буде менше, то вже завтра перевірю.
Оскільки у нас параметрів три, то або за один період вимірювати по одному параметру, тоді буде цикл займати три періоди і тут зовнішній детектор обов'язковий.
Або всі параметри вимірювати за один період. У цьому випадку на один параметр випаде третя частина всіх вимірювання. Тобто близько 100. Тут вже можна обійтись і без зовнішнього детектору. Це дещо зменшить число вимірювань, не думаю, що суттєво. А от за стабільність вимірювання косинусу фі - нічого не можу сказати. Все потрібно дивитись на реальному залізі.
Якщо завтра буде час, то спробую щось схоже зібрати на макеті.