Запрошуємо, Гість
Ім'я користувача: Пароль: Запам’ятати мене
Створення нових тем та відповідей у розділі "Флуділка", повинні відповідати правилам сайту ( sxem.org/forum/pravila ).

ТЕМА: Свердлилка для печатних плат

Свердлилка для печатних плат 18 вер. 2016 20:46 #1

• Vakula
  • Vakula аватар
  • онлайн
  • Moderator
  • ich bin Ukrainian
  • Дописи: 1640
  • Подякували: 380
  • sxem.org Sponsor 2019, 2022 ukraine-medal Author
Якось прикупив по випадку і надібністю дремель. Ну там щось підшліфувати, просведлити, підточити, підпиляти. І виникла необхідність звердлити отвори в печатках. З руки сврдла ломаються нараз. Доречі, свердла тільки твердосплавні; і ріжуть добре, і не тупляться.
Для цієі цілі добре підходить мікроскоп. Краще МБР-1. Але він коштує грошей не малих. А був в мене шкільний. Основну лінзу вікористовую для перевірки якості доріжок. Ну а станину вирішив перетворити в станок. Перша спроба наскору руку була не дуже файна, та прослужила рік. Але був люфт, та отвори косі.
І ось одного разу, крутивши в руці дремель, зацікавила гайка біля цанги. Як з'ясував, то не просто гайка. То додаткове кріплення захистного щитка тощо...
Довго вже не думаючи, знайшов кусок 2 мм заліза, шліф машинка, круг, конусне свердло і прямі руки, дружащі з головою.
Рзписувати все, як робилось не буду. Кого зацікавить, питайте. А так демонструю на фото.
Хочу зразу сказати, що результатом повністю задоволений; не люфтів, не косих отворів.
Дремель
Попередження: Спойлер! [ Натисніть, щоб розгорнути ]

Свердло в цанзі

Сам станок
Останнє редагування: 23 лип. 2017 00:22 від wolf2000. Причина: спрятал под спойлер
Увійдіть до облікового запису, щоб писати повідомлення.
Користувачі які сказали Дякую: viciok
Модератори: wolf2000, Vakula, Айнцвайдрайченко, Soir