Між батареєю та навантаженням у мене включений контролер типу ChargeDoctor з LCD дисплеєм. Якщо хмарно, та немає навантаження, він показує напругу 17-20в. Але як тільки даю навантаження 20-50 Ом, напруга падає до 2-3в. Від цього дісплей гасне, ток по мультіметру 30-100мА. Я порівнюю цю сітуацію з краном, з якого повільно тече вода. Якщо зібрати цю воду у діжку, то з неї можна виплиснути воду дуже міцним потоком. Але це будуть порції води, які будуть надходити з деякими інтервалами часу.
Коли було досить хмарно, я заряджав конденсатор 470 ... 2000 мкф, який був приєднаний безпосередньо до панелі. Він нормально заряджався до напруги, яка в ту мить мала батарея. Потім розряджав його на металеву пластину. Розряд проходив з видимою іскрою, що говорить про досить міцний імпульс. Конденсатор буде відігравати роль діжки. Я уявляю собі схему приладу, в якому цей накопичувальний конденсатор комутується двома MOSFET транзісторами. Один підключає його до панелі, а потім, коли заряд буде максимальний, він розмикається, а другий підключає його до акумулятора. Можливо потрібно не просто розряджати безпосередньо на акумулятор, а робити це через перетворючач StepUp чи навіть Sepic. Це ймовірно дасть можливість більш ефективно використовувати заряд конденсатора.
Ось знайшов щось подібне до мого "вампірчика"
radiokot.ru/circuit/power/charger/39/
але не влаштовує: не така номінальна напруга панелі, інший тип акумуляторів. Також, якщо можливо зробити більш універсальну конструкцію, яка б заряджала: LiIon до 4.2В, та гелієві 6 та 12В.