Доброго вечора шановні форумчане. Про ШИМ вже багато е статей та рішень але простих все ж не вистачає. Хочу представити ШИМ на базі Atiny13 якій до речі дуже простий але працює відмінно, але як завжди у кожній бочці меду є крапля дьогтю, присутня вона і тут. Схему розробили на іншому форумі
hardlock.org.ua/viewtopic.php?t=11&sid=9...6a5d024f317c4c92f34a там багато варіантів прошивок під різні потреби одну з них я особисто і успішно використовую, але зробив управління на двигун з якірною та статорною обмотками вийшло де що цікаве і зовсім не потрібне, двигун починає крутитися навіть при нульовому положенні регулятору ШИМ, а причина цьому постійна наявність коротких імпульсів навіть коли за схемою він вимкнений. І саме це заважає нормальній роботі пристрою. На нашому форумі я вже бачив подібну проблему з регулятором пічці для авто на PIC16F628A і завдяки шановному Soir ця проблема була успішно виправлена. Саме тому я ініціював цю тему окремо від інших бо не зважаючи на схожі проблеми використано інший процесор якій на теперішній час є дуже привабливим завдяки відносно низькій ціні та популярністю. Чого я хочу плавний пуск від нуля до встановленого рівня ШИМ, та коректну роботу, це відсутність будь яких імпульсів на виході як шо не активовано режим роботи, і диапазон від нуля до 100%.