Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня
  • Страница:
  • 1
  • 2
  • 3

ТЕМА: Дозиметер на ATtiny2313

Дозиметер на ATtiny2313 19 янв 2019 13:36 #26

  • Айнцвайдрайченко
  • Айнцвайдрайченко аватар
  • на форуме
  • Модератор
  • Сообщений: 699
  • Спасибо получено: 263
  • sxem.org Sponsor 2019 Author zavsehdatay
Извините, что опять влезаю. Как я понял, режим точного измерения рассчитан на разовый замер. Может, лучше сделать его непрерывным? Пусть контроллер всё время усредняет результат, начиная с момента включения. И чем больше накопится данных, тем точнее будет результат.

Ну, а если ограничивают возможности МК, то пусть будет усреднение за последние 10 периодов.
СЛАВА УКРАЇНІ!
Ганьба агресору, смерть окупантам!
Администратор запретил публиковать записи гостям.
Спасибо сказали: Bat1978

Дозиметер на ATtiny2313 19 янв 2019 14:04 #27

  • Bat1978
  • Bat1978 аватар
  • на форуме
  • I go sometimes
  • Сообщений: 61
  • Спасибо получено: 5
Транзистор я неправильно намалював, він стоїть n-p-n.
Провірив прошивку, якось воно не так працює. Для входу в меню потрібно тримати кнопку десь по 5 секунд. 5 секунд входим в меню вибору режиму, далі 5 секунд переходимо до встановлення перевищення фону, перехід між цифрами працює добре. А ось зайти в виставлення часу, я не зміг. Тримав тримав кнопку і нічого не вийшло. Хотів так. Нажали кн-1 хай як було 1.5 секунди, зайшли в меню вибору режиму. Нажали ще раз на 1.5с, ввійшли в пункт виставляння перевищення фону.З цього місця якщо нічого не нажимати, то через5 секунд, переходим в режим вимірювання, якщо нажати кнопку Кн1 на 5 секунд, перейдемо в пункт установки часу.
Якщо це важко, то вернемось як було спочатку.

Напис Точн. Не вийде, я тут не продумав. Буква т не вийде. Значить не трогаемо, хай лишається.

Зробіть активацію режиму Фон із меню. Після завершення Ре-2, дисплей тухне і контролер засипає. При натисканні кнопки Кн1, виводяться покази заміряної дози. Так це працює зараз. Далі для активації меню Фон, або виключаємо живлення, або знов переходимо у меню і вибираємо там цей режим.
Якось так.

Айнцвайдрайченко пишет:
Может, лучше сделать его непрерывным? Пусть контроллер всё время усредняет результат, начиная с момента включения. И чем больше накопится данных, тем точнее будет результат.
.

Воно то впринципі правильно, тільки тоді вже не потрібний режим Ре-2. Треба ламати логіку роботи програми. Так напрошується якась кнопка, при натисканні якої на дисплей виводиться кількість зроблених замірів і середній фон. Якби така ідея прийшла зразу,тепер пізно.

Ну ось і правила нарушив :woohoo: .

Объединиил сообщения
Последнее редактирование: 19 янв 2019 14:23 от Айнцвайдрайченко.
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 19 янв 2019 15:04 #28

  • Soir
  • Soir аватар
  • Не в сети
  • Moderator
  • Сообщений: 9630
  • Спасибо получено: 3400
  • Respect sxem.org Sponsor 2019 Author
Bat1978 пишет:
Транзистор я неправильно намалював, він стоїть n-p-n.
Измеряйте на нем напряжения.

Bat1978 пишет:
5 секунд входим в меню вибору режиму
Нет, не так. Я предупреждал, что управление станет менее удобным. Для входа в меню (выбор режима и установка предела) нужно удерживать KEY_1 более 1,5 сек, но менее 5 сек. Вот из режима установки предела если удерживать более 5 сек, тогда вход в настройку времени.

Bat1978 пишет:
або знов переходимо у меню і вибираємо там цей режим.
Спрошу еще в n-ый по счету раз (но уже в последний). Как управлять питанием POWER? После 10 циклов в режиме PE-2 POWER отключается.
Или Вы распишете процедуру управления питанием, или все оставляем как есть, проект закрывается.
Администратор запретил публиковать записи гостям.
Спасибо сказали: Bat1978

Дозиметер на ATtiny2313 19 янв 2019 15:55 #29

  • Bat1978
  • Bat1978 аватар
  • на форуме
  • I go sometimes
  • Сообщений: 61
  • Спасибо получено: 5
Привожу схему того, що я натворив. Дещо на ній лишнє, але в процесі відладки відпаде.
Подумав про живлення і про запуск нового процесу із меню , і вирішив хай все буде як є. Набагато швидше вимкнути і ввімкнути живлення, ніж входити в меню щось там вибирати. А так передьорнув перемикач і прибор працює.

із входом в висталяння часу, розібрався. Там потрібно дочекатись, поки на дисплей вийдуть установки часу з нажатою кнопкою.Раніше так не було і я тримав кнопку 5-6секунд і відпускав і нічого не виходило.
Дякую вам за потраченний на мене час. Приборчик мені подобається. Через неділю-другу, після повного тестування і настройки, викладу схему з номіналами деталей і плату для бажаючих повторити.



Soir, я знов за старе. Видаліть відображення режиму Фон із індикатора. Він там чисто символічно відображається. Все одно із меню він не включається. А режим Ре-2, переіменуйте в Фон. Буде виглядати так. При включені працює основний режим, вимірювання фону і оновлення показів через виставлений відрізок часу.( все як і було). Нажимаем Кн 1 і попадаєм в режим Фон( стара назва Ре-2). Включається режим вимірювання середньостатичного фону за 10 циклів.
Все інше як в останній прошивці. Якщо не вилізуть ніякі глюки, то більше нічого перероблятись не буде.
Последнее редактирование: 19 янв 2019 17:28 от Bat1978.
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 19 янв 2019 17:28 #30

  • Soir
  • Soir аватар
  • Не в сети
  • Moderator
  • Сообщений: 9630
  • Спасибо получено: 3400
  • Respect sxem.org Sponsor 2019 Author
Bat1978 пишет:
Привожу схему...
Как-то транзисторов многовато (после компаратора). Можно обойтись двумя или даже одним. По крайней мере, R14 можно увеличить раз в 10-20 или вообще его исключить, внутри МК есть свой такой.

Если HL1 это светодиод, то последовательно с ним должен быть резистор. Но если это светодиод, то непонятно зачем я делал выход частоты 1 кГц.

Также желательно ограничить ток затвора полевого транзистора.
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 19 янв 2019 18:49 #31

  • Bat1978
  • Bat1978 аватар
  • на форуме
  • I go sometimes
  • Сообщений: 61
  • Спасибо получено: 5
Soir пишет:
Как-то транзисторов многовато (после компаратора). Можно обойтись двумя или даже одним.
Можливо, я писав що лишнє після наладки викинеться. З бузера сигнал взяти навряд чи вдастя, по перше садить добре напругу на собі, там на платі ще стоїть резистор послідовно з бузером, по друге, генерує при спрацюванні свої сигнали. На осциллографі було їх добре видноSoir пишет:
По крайней мере, R14 можно увеличить раз в 10-20 или вообще его исключить, внутри МК есть свой такой.
На платі стоїть 4.7к. Попробую викинути і його.Soir пишет:
Если HL1 это светодиод, то последовательно с ним должен быть резистор. Но если это светодиод, то непонятно зачем я делал выход частоты 1 кГц.
Ні, буде стяти бузер, світлодіод лишився ще із старого проекту. Попробую підключити один бузер на два сигнали.Soir пишет:
Также желательно ограничить ток затвора полевого транзистора.
А от тут я дійсно резистор не поставив. Дякую за зауваження.
Я там в 29 повідомлені написав прохання для остаточного редагування прошивки,не знаю чи прочитали.
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 19 янв 2019 19:30 #32

  • Soir
  • Soir аватар
  • Не в сети
  • Moderator
  • Сообщений: 9630
  • Спасибо получено: 3400
  • Respect sxem.org Sponsor 2019 Author
И зачем выставлять схему, по которой сборка вестись не будет? Только время зря потратил на ее изучение...

Bat1978 пишет:
Видаліть відображення режиму Фон із індикатора. Він там чисто символічно відображається.
И что вместо FOH - погашенный индикатор? Что-то же должно быть.

Bat1978 пишет:
Все одно із меню він не включається.
Из меню он включается, пока идут циклы. Более того, можно же сделать чтобы и после включался, но мне так и не удалось из Вас выдавить такую опцию.
Последнее редактирование: 19 янв 2019 19:33 от Soir.
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 19 янв 2019 20:05 #33

  • Bat1978
  • Bat1978 аватар
  • на форуме
  • I go sometimes
  • Сообщений: 61
  • Спасибо получено: 5
Soir пишет:
И зачем выставлять схему, по которой сборка вестись не будет? Только время зря потратил на ее изучение.
Пристрій вже по ній зібраний на платі. Тільки номінали деяких резисторів не відповідають схемі і замість світлодіоду буде стояти бузер. Зараз веду підгонку номіналів, щоб виложити людям нормальну робочу схему, яку можна зібрати без танців із бубном. B). Цю виложив , щоб бачили про що йде зараз мова .
Soir пишет:
[И что вместо FOH - погашенный индикатор? Что-то же должно быть.
Из меню он включается, пока идут циклы.
Дивіться, режим *фон* у нас стоїть основний. Подали живлення і користуємося ним.Який смисл йти в меню ї його там вибирати, якщо він вже включений. Далі, ввійшли в меню, вибрали Режим Ре-2. Запустилася програма вимірювання за 10 циклів. Пройшло 4 хвилини, нажали Кн1, подивились результат.По суті все що хотіли, зробили. Виключаемо прибор і автоматично перестроїли його в режим 1. Навіть якщо потрібно знову включити перший режим, навіщо заходити в меню і там включати його, якщо достатньо лише клацнути вмикачем живлення і готово.
Хіба я щось не розумію, може режим Фон чимсь відрізняється від того, який автоматично запускається при подачі живлення.

Єдине, що було б добре, якби при першому замірі, при подачі живлення, на дисплеї йшов підрахунок в реальному часі, а не висвічувався весь готовий результат. Не скажу що дуже корисно, але красиво.
Последнее редактирование: 19 янв 2019 20:12 от Bat1978.
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 19 янв 2019 20:23 #34

  • Soir
  • Soir аватар
  • Не в сети
  • Moderator
  • Сообщений: 9630
  • Спасибо получено: 3400
  • Respect sxem.org Sponsor 2019 Author
Bat1978 пишет:
Який смисл йти в меню ї його там вибирати, якщо він вже включений.
Ну зашли Вы в меню и что Вы видите? Пустой дисплей?
Bat1978 пишет:
достатньо лише клацнути вмикачем живлення і готово.
Как скажете... Получается, чтобы вывести прибор из дежурного режима, нужно отключить и включить питание. Перебрал по памяти все домашние устройства - такого у меня нет. Как-то и лишнее щелканье силовым выключателем тоже не считаю хорошей идеей.
С другой стороны, одно другому не мешает.

Bat1978 пишет:
Єдине, що було б добре, якби при першому замірі, при подачі живлення, на дисплеї йшов підрахунок в реальному часі, а не висвічувався весь готовий результат.
Из описания:
При подачі живлення, після закінчення всіх перехідних процесів, на порту РА1 ( вивід 4 контролера) появляється логічна 1. Цим сигналом подається живлення на блок перетворювача високої напруги . З цієї митті начинається процес підрахунку рівня фону. Дисплей не світиться.
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 19 янв 2019 20:46 #35

  • Bat1978
  • Bat1978 аватар
  • на форуме
  • I go sometimes
  • Сообщений: 61
  • Спасибо получено: 5
Soir пишет:
Ну зашли Вы в меню и что Вы видите? Пустой дисплей?
Ні, там ми бачимо Режим Ре-2 ( перейменувати на Фон), та інші налаштування.

Soir пишет:
Из описания:
]
Це не претензії, все зроблено так як я писав. Це вже після дня користування прибором,прийшли думки. Ну це так, як то кажуть, думки в голос. А от що написано вище, про видалення напису* Фон* із меню , то це теж із практики користування. За цілий день я його ні разу не включав через меню. Він навіть мішає, бо при входженні меню він зразу і появляється. А в меню заходжу, щоб увімкнути другий режим. Я навіть підозрюю, що і другий режим буде використовуватись досить рідко. Головне використання, це піти в магазин, купити якусь деревяну дошку і заміряти фон від неї по бистрому. А то раптом із чорнобиля привезли. Також і фон заміряти дома, достатньо першого режиму і похибки в 30 відсотків. це вже якщо буде не звично високий фон, то включу другий режим і виміряю точніше за 10 циклів.
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 19 янв 2019 20:55 #36

  • Soir
  • Soir аватар
  • Не в сети
  • Moderator
  • Сообщений: 9630
  • Спасибо получено: 3400
  • Respect sxem.org Sponsor 2019 Author
Bat1978 пишет:
Ні, там ми бачимо Режим Ре-2
PE-2 - это второй режим. Но ведь пока еще включен первый, на второй еще нужно переключиться. Вот когда переключитесь на второй, тогда и будет PE-2.
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 19 янв 2019 21:23 #37

  • Bat1978
  • Bat1978 аватар
  • на форуме
  • I go sometimes
  • Сообщений: 61
  • Спасибо получено: 5
Soir пишет:
PE-2 - это второй режим. Но ведь пока еще включен первый, на второй еще нужно переключиться.
Я здається зрозумів. Ця вища математика :unsure: .Треба вручну вимкнути одне, щоб увімкнути друге. Я собі надумав, що ввійшовши в меню, побачимо ре-2 і нажмемо кнопку Кн-2 для підтвердження активації режиму.
Ну раз треба щоб надпис *Фон* був, тоді робіть те, до чого ви мене підштовхували. При вибиранні режиму *Фон* із любого місця програми( якщо цей режим не активований), появляється сигнал на включення живлення для перетворювача і запускається підрахунок за кожний цикл. Так буде напевно логічно.
Последнее редактирование: 19 янв 2019 21:25 от Bat1978.
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 19 янв 2019 21:40 #38

  • Soir
  • Soir аватар
  • Не в сети
  • Moderator
  • Сообщений: 9630
  • Спасибо получено: 3400
  • Respect sxem.org Sponsor 2019 Author
Bat1978 пишет:
собі надумав, що ввійшовши в меню, побачимо ре-2 і нажмемо кнопку Кн-2 для підтвердження активації режиму.
Всегда при входе в меню видна текущая настройка параметра. В данном случае выбранный режим. Дальше можно этот параметр менять. В прошивке такое изменение автоматически активирует выбранный параметр. По факту ровно столько нажатий на те же кнопки что Вы себе надумали.
Bat1978 пишет:
Ну раз треба щоб надпис *Фон* був
А как по-другому? Каждое значение любого параметра должно как-то отображаться. Даже если из режима PE-2 Вы переходить в FOH не планируете, это все равно должно быть предусмотрено. Отображение когда в виде цифр, если это число, а когда в виде символов, если так удобнее и/или нагляднее.
Что касается набора символов - ну определите сами, уже раз 5 предлагал. Может назвать FOH1 и FOH2, PE-1 и PE-2, или как угодно.
Bat1978 пишет:
При вибиранні режиму *Фон* із любого місця програми( якщо цей режим не активований), появляється сигнал на включення живлення для перетворювача і запускається підрахунок за кожний цикл. Так буде напевно логічно.
Сделал.
Кроме того, подсчет on-line в первом режиме (только первый цикл). Чтобы было понятно, что это еще не окончательное значение, мигает точка.
Сделал по умолчанию 36 сек.
Что еще?

Работу проверьте с самого начала, особенно все манипуляции с режимами и питанием. Переделка всегда сложнее, чем написание заново - всё в программе взаимосвязано и изменения в одном месте могут затронуть в другом, где и не ожидал.
Вложения:
Последнее редактирование: 19 янв 2019 21:43 от Soir.
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 19 янв 2019 21:58 #39

  • Bat1978
  • Bat1978 аватар
  • на форуме
  • I go sometimes
  • Сообщений: 61
  • Спасибо получено: 5
Soir пишет:
Что еще?

Більше нічого, тільки якщо вилізе якийсь баг. І так невдобно, що скільки часу заняв, щей доходить до мене на десяті сутки. Треба думати логічно а я думаю творчо :whistle: .
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 20 янв 2019 06:50 #40

  • Soir
  • Soir аватар
  • Не в сети
  • Moderator
  • Сообщений: 9630
  • Спасибо получено: 3400
  • Respect sxem.org Sponsor 2019 Author
Bat1978 пишет:
Більше нічого
Тогда только косметика:
- ограничение чисел больше 9999.
- гашение незначащих нулей.
Вложения:
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 20 янв 2019 10:16 #41

  • Bat1978
  • Bat1978 аватар
  • на форуме
  • I go sometimes
  • Сообщений: 61
  • Спасибо получено: 5
Сьогодні вранці включив і виявилось що злетіли настройки часу і порогу рівня тривоги. Чого так могло вийти? Час став по нулям. Декілька раз включив, виключив, більше не злітають.
Последнее редактирование: 20 янв 2019 10:18 от Bat1978.
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 20 янв 2019 10:36 #42

  • Soir
  • Soir аватар
  • Не в сети
  • Moderator
  • Сообщений: 9630
  • Спасибо получено: 3400
  • Respect sxem.org Sponsor 2019 Author
Не знаю, в программе нет такой опции, чтобы она сама могла изменить какой-то установочный параметр. Часто сбои в памяти происходят из-за сильных внешних электромагнитных импульсов. Так понимаю, это реально в Вашем устройстве.

Второй причиной может быть нестабильность питания. Возможно при включении питание кратковременно проседает, что может привести к неправильному запуску контроллера. Учитывая то, что Вы собирались каждый раз для смены режима передергивать питание, вероятность такого события повышается.
Попробуйте изменить FUSE как на скрине.

Если такое повторится, тогда не устанавливайте новые значения. А считайте программатором память EEPROM, сохраните файл (можно даже просто сделать скрин) и дайте на него посмотреть.
Поскольку запись в память происходит автоматически после выхода из настроек, то как только Вы увидели, что настройки сбились, сразу отключите питание, не дожидаясь выхода из настроек. Иначе память будет перезаписана.
Вложения:
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 20 янв 2019 10:54 #43

  • Bat1978
  • Bat1978 аватар
  • на форуме
  • I go sometimes
  • Сообщений: 61
  • Спасибо получено: 5
Живлення поки подаю, надіваючи зажим крокодил на акб.В принципі можливе іскріння. Вчора також підбирав різні дросселі в перетворювачі, тоже можливі електромагнітні імпульси.
Взагалі мені цей повишаючий модуль на Мс34063 не подобається. Читав в інших конструкціях на цій Мс, ток споживання до 10 ма, у мене менше 45 ма ніяк не виходить, вже перемотав купу дросселів.

Дякую за допомогу і нову прошивку, буду ковирати желізо далі.
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 20 янв 2019 13:14 #44

  • Айнцвайдрайченко
  • Айнцвайдрайченко аватар
  • на форуме
  • Модератор
  • Сообщений: 699
  • Спасибо получено: 263
  • sxem.org Sponsor 2019 Author zavsehdatay
Я же писал Вам (в теме о моём дозиметре), как уменьшить ток. Но Вы игнорируете.
СЛАВА УКРАЇНІ!
Ганьба агресору, смерть окупантам!
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 20 янв 2019 14:21 #45

  • Bat1978
  • Bat1978 аватар
  • на форуме
  • I go sometimes
  • Сообщений: 61
  • Спасибо получено: 5
Я не ігнорірую, я просто не пишу про все те, що я роблю. Я взагалі забрав цей *делитель*, мало що міняється. Ті 3ма що забере дільник, погоди не роблять. Імпульс на транзистор йде з 90 процентним заповнюванням, що дуже багато. Весь цей ток падає на транзисторі. Передивився схеми і описи перетворювачів 5-400 вольт на таймері NE555 і МС34063. Багато де пишуть що ток від живлення 5-12 вольт досягає 80 ма. Що в мене і виходить і притому я ще добився хорошого результату. Треба йти іншими шляхами. Но це все потребує робити нову плату, чого я не хочу.
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 20 янв 2019 19:35 #46

  • Айнцвайдрайченко
  • Айнцвайдрайченко аватар
  • на форуме
  • Модератор
  • Сообщений: 699
  • Спасибо получено: 263
  • sxem.org Sponsor 2019 Author zavsehdatay
Вот, выложил преобразователь с током потребления меньше 1 мА:
sxem.org/forum/bloki-pitaniya/560-ekonom...dlya-dozimetra#36061
СЛАВА УКРАЇНІ!
Ганьба агресору, смерть окупантам!
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 21 янв 2019 21:36 #47

  • Bat1978
  • Bat1978 аватар
  • на форуме
  • I go sometimes
  • Сообщений: 61
  • Спасибо получено: 5
Дякую за схему.Вилізла якась зараза. Коли акб розряжається до деякого значення, приблизно 3.75в прибор неможливо ні взяти в руки, ні положити на стіл. Покази зашкалюють, світлодіод, що реєструє імпульси з датчика, начинає світити постійно. Коли підношу палець до дросселя, то все одно що датчик Доплера працює, реагує на моє тіло, причому на відстань сантиметрів зо 5. Коли напруга знизиться до 3.6 вольт. знов все працює, на тіло не реагує. Екранувати його попробувати ( дроссель) чи що. Цілий день пропрацював, з 7 ранку. Акб( літій ) розрядився до 3.75 на 20.00. Акб ємністю 1.2А\ч. Для дому хватить з головою, навіть при споживанні 65 ма. Потрошки сижу над корпусом, вчусь моделювати. Поки задню частину змучив.




Последнее редактирование: 21 янв 2019 21:38 от Bat1978.
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 22 янв 2019 01:33 #48

  • Айнцвайдрайченко
  • Айнцвайдрайченко аватар
  • на форуме
  • Модератор
  • Сообщений: 699
  • Спасибо получено: 263
  • sxem.org Sponsor 2019 Author zavsehdatay
Bat1978 пишет:
Коли підношу палець до дросселя, то все одно що датчик Доплера працює, реагує на моє тіло
В одном из моих дозиметров наблюдалось нечто похожее. Думаю, это наводки от дросселя. Победил, перевернув дроссель таким образом, чтобы начало обмотки (т.е. внутрення её часть) была подключена к коллектору транзистора, а конец обмотки - к плюсу питания.
СЛАВА УКРАЇНІ!
Ганьба агресору, смерть окупантам!
Администратор запретил публиковать записи гостям.
Спасибо сказали: wolf2000

Дозиметер на ATtiny2313 31 янв 2019 09:03 #49

  • Bat1978
  • Bat1978 аватар
  • на форуме
  • I go sometimes
  • Сообщений: 61
  • Спасибо получено: 5
Трохи помучив дозиметр і найшов такі проблеми. Після включення ( режим Фон), якщо нажати Кн-2, то повинен тільки гаснути дисплей. Зараз з ним вимикається живлення перетворювача. Якщо кнопкою Кн-1 ввімкнути дисплей, живлення на перетворювач не подається і запустити його можна тільки вимкнувши і ввімкнувши живлення. Потрібно, щоб сигнал на виключення живлення не подавався, просто виключався дисплей при натисканні Кн-2, при натисканні Кн-1 дисплей знову засвічується. Ще якщо не важко, перейменувати Ре-2 в Foн2. Все інше працює добре. Дроссель прийшлось екранувати, бо давав сильні наводки.
Правда результати вимірювання якісь високі, дані з інтернету показують фон в 11 мкр а у мене 22-30. Маю три датчика і на всіх майже однаково. Треба шукати якийсь заводський прибор і по ньому калібрувати час вимірювання.
Последнее редактирование: 31 янв 2019 09:05 от Bat1978.
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 31 янв 2019 17:11 #50

  • Soir
  • Soir аватар
  • Не в сети
  • Moderator
  • Сообщений: 9630
  • Спасибо получено: 3400
  • Respect sxem.org Sponsor 2019 Author
Bat1978 пишет:
Потрібно, щоб сигнал на виключення живлення не подавався, просто виключався дисплей при натисканні Кн-2, при натисканні Кн-1 дисплей знову засвічується.
То есть, сигнал POWER вообще никогда не отключается? Может тогда его вообще убрать с прошивки?

Bat1978 пишет:
Ще якщо не важко, перейменувати Ре-2 в Foн2.
Переименовал.
Последнее редактирование: 31 янв 2019 19:41 от Soir. Причина: Удаление неактуального вложения
Администратор запретил публиковать записи гостям.
  • Страница:
  • 1
  • 2
  • 3
Модераторы: wolf2000, Vakula, Айнцвайдрайченко, Soir