Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня
  • Страница:
  • 1
  • 2
  • 3

ТЕМА: Дозиметер на ATtiny2313

Дозиметер на ATtiny2313 17 янв 2019 09:07 #1

  • Bat1978
  • Bat1978 аватар
  • Не в сети
  • I go sometimes
  • Сообщений: 60
  • Спасибо получено: 4
Доброго дня. Зібрав дозиметр на контролері ATtiny2313. Заказав індикатори на алі з общим анодом та з общим катодом для цього прибору. Індикатори прийшли всі
з загальним катодом, хоча маркіровка відрізняється.


Вроді є ісходник для цієї схеми. Soir, чи не могли би ви глянути і переробити на індикатори з загальним катодом, бо я там взагалі нічого не розумію.





Посилання на код программи.
danyk.cz/avr_gm.asm

Відео як це все працює.
Последнее редактирование: 17 янв 2019 09:16 от Bat1978.
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 17 янв 2019 09:29 #2

  • Soir
  • Soir аватар
  • на форуме
  • Moderator
  • Сообщений: 9441
  • Спасибо получено: 3287
  • Respect Site Sponsor 2019 Author
Чужими проектами, исходниками... не занимаюсь. Поэтому возможно три варианта:
- Вы находите нужный индикатор;
- ставите инвертирующие ключи перед индикатором;
- пишете ТЗ и я рассмотрю возможность написания альтернативной прошивки.
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 17 янв 2019 13:49 #3

  • Bat1978
  • Bat1978 аватар
  • Не в сети
  • I go sometimes
  • Сообщений: 60
  • Спасибо получено: 4
Переробляти я його вже не буду. Тиждень часу потратив, поки добився нормальної роботи перетворювача 400 вольт і компаратора для формування імпульсів для контролера. Написав Тз, гляньте. Може так не вийде, може щось випустив з виду. Якщо не вийде, то буду знов заказувати деталі уже на іншу схему. Дякую за приділену увагу.
Вложения:
Последнее редактирование: 17 янв 2019 13:57 от Bat1978.
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 17 янв 2019 14:38 #4

  • Soir
  • Soir аватар
  • на форуме
  • Moderator
  • Сообщений: 9441
  • Спасибо получено: 3287
  • Respect Site Sponsor 2019 Author
Так вроде все понятно, более предметно посмотрю чуть позже.
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 18 янв 2019 08:17 #5

  • Soir
  • Soir аватар
  • на форуме
  • Moderator
  • Сообщений: 9441
  • Спасибо получено: 3287
  • Respect Site Sponsor 2019 Author
Bat1978 пишет:
Переробляти я його вже не буду.
То есть, устройство уже собрано?
Как бы там ни было, собрал проект, посмотрите назначение выводов, может что упустил. Прошивка пока только измеряет частоту. Продолжу, если по схеме все нормально.

А у Вас есть hex-файл к первоначальному устройству? Я бы хотел сравнить работу прошивок.
Вложения:
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 18 янв 2019 08:42 #6

  • Bat1978
  • Bat1978 аватар
  • Не в сети
  • I go sometimes
  • Сообщений: 60
  • Спасибо получено: 4
Да, все вже зібрано, но китайці підвели с індикаторами. Прошивку в прикріпленні. Що не співпадає, так це підключення загальних катодів. Розпишу по виводах контролера. Потрібно 11 ногу переназначити на 2( D1) 8 на 3 (D2),3 на 8 ( D3) і 2 на 11 (D4). Функціонал старої прошивки і ТЗ трохи відрізняється, я не зміг провірити в роботі прошивку і в неї напевно немає режиму *вимірювання*

Вложенный файл:

Имя файла: Dozimetr.rar
Размер файла:7 KB

Добавлю. Залив прошивку, частоту вимірює. Виводи підключення індикатора поки не потрібно міняти. Молодший розряд показує справа, як і повинно бути. Тепер думаю, що в старій прошивці напевно було неправильне підключення індикатора відносно схеми..
Последнее редактирование: 18 янв 2019 09:00 от Bat1978.
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 18 янв 2019 12:14 #7

  • Айнцвайдрайченко
  • Айнцвайдрайченко аватар
  • на форуме
  • Модератор
  • Сообщений: 728
  • Спасибо получено: 247
  • Site Sponsor 2019 Author zavsehdatay
Исходный проект взят здесь?
СЛАВА УКРАЇНІ!
Ганьба агресору, смерть окупантам!
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 18 янв 2019 12:27 #8

  • Bat1978
  • Bat1978 аватар
  • Не в сети
  • I go sometimes
  • Сообщений: 60
  • Спасибо получено: 4
Цифрова частина взята ТУТ. Хоч це один і той самий проект.
Последнее редактирование: 18 янв 2019 12:30 от Bat1978.
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 18 янв 2019 14:03 #9

  • Айнцвайдрайченко
  • Айнцвайдрайченко аватар
  • на форуме
  • Модератор
  • Сообщений: 728
  • Спасибо получено: 247
  • Site Sponsor 2019 Author zavsehdatay
Хороший проект, но портят впечтление LED-индикаторы, которые кушают много тока. Не оставляю мечту сделать на ЖКИ, но не могу найти пригодные индикаторы.
СЛАВА УКРАЇНІ!
Ганьба агресору, смерть окупантам!
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 18 янв 2019 16:47 #10

  • Bat1978
  • Bat1978 аватар
  • Не в сети
  • I go sometimes
  • Сообщений: 60
  • Спасибо получено: 4
Головна зручність цих індикаторів, це те, що вони не ламкі, не бояться ударів, перегріву та морозу добре видно у темноті. ЖКІ на морозі замерзають а на жарі, темніють.
Ток споживання контролера і індикаторів не міряв, але на фоні перетворювача напруги, його не помітно. Коли було все на дротах, ток був 15 ма. Спаяв на платі і ток став 60 ма. МС34063 споживає 1.5ма все інше десь йде в дроссель і транзистор. Коли опускаю напругу до 100 вольт, то ток споживання падає до 5-10 ма. Треба напевно опускати напругу до 100 вольт і робити помножувач до 400 вольт.
Ще попробую намотати дроссель десь на 6-8 мГ, може щось змінить. Але навіть і в такому вигляді, від акб може працювати сутки. Для того щоб не купити якийсь радіаційний товар, та інколи заміряти фон, мені підходить.
Последнее редактирование: 18 янв 2019 16:53 от Bat1978.
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 18 янв 2019 20:41 #11

  • Soir
  • Soir аватар
  • на форуме
  • Moderator
  • Сообщений: 9441
  • Спасибо получено: 3287
  • Respect Site Sponsor 2019 Author
Проект в архиве. Но я сам запутался в этих двух кнопках: где, когда, какая, что включает/выключает - сложно управлять двумя кнопками... и не все понял в описании.
В общем, пока так, попробуйте. А что не так - пишите.

Подача питания - автоматическое измерение числа импульсов за заданный промежуток времени. Дисплей потушен, мигает точка, если нажать на KEY_1 - включается дисплей. Дисплей сам включится после завершения первого цикла измерений.
Вход в настройки - удержание кнопки KEY_1 более 1,5 сек. Так же производится переключение между параметрами. Установка параметра - кнопка KEY_2.
1-ый параметр - выбор режима работы. Если выбрать PE-2, то производится автоматическое обнуление всех измерений и начинается 10-и кратный цикл.
2-ой параметр - сигнализация при превышении фона. Выбор цифры - короткое нажатие на KEY_1.
3-ий параметр - время цикла.

В режиме PE-2 через 5 сек от последнего нажатия на кнопки дисплей отключается. Если производятся измерения, то мигает точка в младшем разряде. Кратковременное нажатие на KEY_1 включается дисплей на 5 сек. На дисплей выводится среднее значение за время от начала измерения. Через 10 циклов точка мигать перестает, выход POWER устанавливается в 0. (Как его снова включить, я не понял, поэтому пока только через полное отключение питания.)

Может я неправильно понял, но режим PE-2 от режима FOH отличается только тем, что в режиме PE-2 значение FOH усреднено 10 раз. И в этом режиме POWER отключается автоматически.

В основном режиме нажатие на KEY_2 отключает POWER.

Как-то так...
Вложения:
Последнее редактирование: 18 янв 2019 20:42 от Soir.
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 18 янв 2019 21:00 #12

  • Bat1978
  • Bat1978 аватар
  • Не в сети
  • I go sometimes
  • Сообщений: 60
  • Спасибо получено: 4
Soir пишет:

Может я неправильно понял, но режим PE-2 от режима FOH отличается только тем, что в режиме PE-2 значение FOH усреднено 10 раз. И в этом режиме POWER отключается автоматически.



Как-то так...
Дякую, буду переварувати написане вами і тестувати прошивку.. Режим Fon ,в принципі не мав бути активним. Це виставляння числа на дисплеї, при досягненні якого ввімкнеться звуковий сигнал тривоги. Зберігається в ЕЕпром. Мало бути так. Просто щоб бачити куди зайшов і що виставляю, назвав його* фон*
.Soir пишет:
2-ой параметр - сигнализация при превышении фона. Выбор цифры - короткое нажатие на KEY_1.
.
Ви його зробили так. Хай в принципі буде, поки подивлюсь що вийшло.
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 18 янв 2019 21:04 #13

  • Soir
  • Soir аватар
  • на форуме
  • Moderator
  • Сообщений: 9441
  • Спасибо получено: 3287
  • Respect Site Sponsor 2019 Author
Bat1978 пишет:
Просто щоб бачити куди зайшов і що виставляю, назвав його* фон*
А как тогда обозначать выбранный режим? Как понять, что Вы выбрали? Давайте другие обозначения.
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 18 янв 2019 22:07 #14

  • Bat1978
  • Bat1978 аватар
  • Не в сети
  • I go sometimes
  • Сообщений: 60
  • Спасибо получено: 4
Так, залив прошивку. При включенні все правильно. Дисплей потушений, йде підрахунок. Пройшов цикл, покази оновились. Тут все чудово. А ось далі я запутався. Давайте видалимо цей режим *фон*. Я щось не зрозумів що в ньому міряється. Давайте так. При включенні все чудово, залишається. При натисканні Кн1 на 1.5секунди, переходим в режим Rе-2. Натискання кнопки Кн-2, активація режиму і запуск вимірювання за 10 циклів з усередненням показників. Дисплей через 5 секунд тухне, все як раніше, крапка моргає. По суті мені більше нічого і не треба. Треба тільки зробити, щоб увійти так скажем в * інженерне меню* і настроїти параметри. При цьому щоб інша людина не змогла туди влізти випадково і щось там перестроїти. Тут два варіанти у мене. Або після подачі живлення натискаємо Кн-1 на 1.5 секунди і попадаємо в режим Re-2. Якщо в цому пукті натиснути Знову Кн-1 на1.5 секунди, то увійдемо в пункт виставляння показу рівня тривоги. Сюди доступ так сказати постороннім ще відкритий.А от виставляння часу вимірювання, це по суті калібрування датчика і сюди будь кому лізти не треба. Тому пропоную або відкривати цей пункт довгим натисканням Кн1, протягом 5 секунд, або включати цей пункт, якщо подати живлення і зажати якусь із кнопок.
Тепер по роботі. Зараз в режимі Re-2, фон рахується не правильно. Після 10-ти циклів показує якісь страшні цифри. Насчитало 4057.

На першому режимі у мене показую фон 25-32 мкР\ч. За 10 вимірювань, якщо взяти середнє число, мало би бути 28-29 мкЗ\ч.

В загальному ідея така.В першому режимі, при подачі живлення ми оперативно, но з великою похибкою, контролюємо фон. В режимі Re-2, ми за 10 циклів вимірюємо більш точний середній фон.

Ще найшов один баг. Якщо кнопкою Кн-2 в першому режимі виключаю дисплей, то логічна 1 з 5 виводу контролера пропадає, все як задумано. А от коли знову включаю дисплей, сигнал лог.1 не появляється. Потрібно щоб появлявся, цей момент я в Тз пропустив.

В режимі Re-2, через 10 циклів, лог.1 з 5 выводу зникає і при засвічуванні дисплею появлятись не повинна.
Последнее редактирование: 18 янв 2019 22:32 от Bat1978.
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 19 янв 2019 01:02 #15

  • Айнцвайдрайченко
  • Айнцвайдрайченко аватар
  • на форуме
  • Модератор
  • Сообщений: 728
  • Спасибо получено: 247
  • Site Sponsor 2019 Author zavsehdatay
Я запутался: индикатор с общим анодом, или общим катодом?
И ещё: не хотите ли добавить автоматическую регулировку яркости, от фоторезистора?
СЛАВА УКРАЇНІ!
Ганьба агресору, смерть окупантам!
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 19 янв 2019 07:23 #16

  • Soir
  • Soir аватар
  • на форуме
  • Moderator
  • Сообщений: 9441
  • Спасибо получено: 3287
  • Respect Site Sponsor 2019 Author
Bat1978 пишет:
Давайте видалимо цей режим *фон*. Я щось не зрозумів що в ньому міряється.
Bat1978 пишет:
В загальному ідея така.В першому режимі, при подачі живлення ми оперативно, но з великою похибкою, контролюємо фон. В режимі Re-2, ми за 10 циклів вимірюємо більш точний середній фон.

Вот режим FOH и есть первый режим. Может название неудачное, но я так понял из Вашего описания. Дайте другое.
Поэтому определитесь, удалить первый режим и оставить только второй или должно быть два режима.
Bat1978 пишет:
Зараз в режимі Re-2, фон рахується не правильно. Після 10-ти циклів показує якісь страшні цифри. Насчитало 4057.
На першому режимі у мене показую фон 25-32 мкР\ч. За 10 вимірювань, якщо взяти середнє число, мало би бути 28-29 мкЗ\ч.
Я проверяю в Proteus, все считает правильно. По крайней мере так, как я понял.
Пример. Время 10 сек, входная частота 2,5Гц. Режим FOH показывает через 10 сек 25. Режим PE-2 через 100 сек показывает 25.
Если это неправильная математика - опишите правильную, по описанию так. Если математика правильная, тогда проверяйте датчик. Смотрите промежуточные значения. Подайте на вход известную частоту от другого источника...

Остальное посмотрю, когда разберемся с этими вопросами.

Айнцвайдрайченко пишет:
индикатор с общим анодом, или общим катодом?
Моя прошивка для индикатора с общим катодом.
Айнцвайдрайченко пишет:
не хотите ли добавить...
Можно и хотеть, но в данном исполнении уже ничего больше не будет. Ресурсы МК на исходе.
Администратор запретил публиковать записи гостям.
Спасибо сказали: Айнцвайдрайченко

Дозиметер на ATtiny2313 19 янв 2019 09:07 #17

  • Bat1978
  • Bat1978 аватар
  • Не в сети
  • I go sometimes
  • Сообщений: 60
  • Спасибо получено: 4
Прошивка для індикатора з загальним катодом. Soir, режимів два, все правильно. Но в меню для двох різних режимів , нічого окремо виставляти не потрібно. Є загальні настройки, що для першого режиму, що для другого. Це виставляння показу рівня для включення тривоги і калібровка датчика( виставляння часу виміру). При включенні автоматично вимір проходить в режимі 1. З меню забираемо пункт* Фон*.
Тепер для того щоб увійти в режим Ре-2, потрібно пройти через виставляння рівня тривоги, виставляння часу виміру і аж потім проходить активація режиму.Це довго і не зручно для користувача.

Попробую ще раз описати як я бачу управління прибором. Включили живлення, робота в режимі- 1. Тут все добре. Нажали кнопку Кн-1, на екрані висвітилось Ре-2. Нажимаємо Кн-2 і активуемо цей режим. Все, більше ніяких маніпуляцій, виходить бистро і зручно. Для входу в настройки нажимаємо на 1.5 секунди кнопку Кн-1 і попадаємо в настройки рівня тривоги. Якщо тримати КН-1, 5 секунд, заходим в виставляння часу виміру.Дані заносяться в ЕЕпром і не збиваються при вимиканні живлення.

Тепер по поводу високих показань в режимі Ре-2. Діло в тому, що коли активую цей режим, там на дисплеї уже є якесь значення і воно досить велике, пару тисяч. Може не обнуляються дані при запуску цього режиму. Фото виміру в першому режимі і другому.


Последнее редактирование: 19 янв 2019 09:12 от Bat1978.
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 19 янв 2019 09:33 #18

  • Soir
  • Soir аватар
  • на форуме
  • Moderator
  • Сообщений: 9441
  • Спасибо получено: 3287
  • Respect Site Sponsor 2019 Author
Bat1978 пишет:
в меню для двох різних режимів , нічого окремо виставляти не потрібно. Є загальні настройки, що для першого режиму, що для другого.
Так и есть, никаких индивидуальных настроек нет.

Bat1978 пишет:
З меню забираемо пункт* Фон*.
В меню нет такого пункта. В меню есть пункт выбор режима. Всего два режима, один называется FOH, второй PE-2.
Bat1978 пишет:
для того щоб увійти в режим Ре-2, потрібно пройти через виставляння рівня тривоги, виставляння часу виміру і аж потім проходить активація режиму.
Нет, не так. Первое длительное нажатие на KEY_1 - вход в выбор режима. Согласно описанию изначально первый режим, в прошивке он называется FOH (уже третий раз предлагаю дать ему другое имя, если это Вам не нравится или сбивает с толку). Поэтому на индикаторе надпись FOH. Нажатие на KEY_2 меняет режим (FOH <--> PE-2). Как только на дисплее PE-2 автоматически стартует второй режим, ничего активировать не нужно. Тут же происходит сброс всех предыдущих измерений и начинается первый цикл.
Выход из меню - или еще дважды длительное нажатие, или через 5 сек автоматически, после последнего нажатия на кнопки.
Bat1978 пишет:
Включили живлення, робота в режимі- 1. Тут все добре. Нажали кнопку Кн-1, на екрані висвітилось Ре-2. Нажимаємо Кн-2...
Значит тогда меняется и управление питанием.
Bat1978 пишет:
на дисплеї уже є якесь значення і воно досить велике, пару тисяч. Може не обнуляються дані при запуску цього режиму.
Все данные обнуляются, см. выше. Откуда эти цифры - я пока не знаю. В симуляторе все нормально. Поэтому и предлагаю Вам отключить датчик и подать на вход известную частоту от стабильного генератора. Тогда и понятно будет где искать причину.
Последнее редактирование: 19 янв 2019 09:35 от Soir.
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 19 янв 2019 10:28 #19

  • Bat1978
  • Bat1978 аватар
  • Не в сети
  • I go sometimes
  • Сообщений: 60
  • Спасибо получено: 4
Soir пишет:

Нет, не так. Первое длительное нажатие на KEY_1 - вход в выбор режима. Согласно описанию изначально первый режим, в прошивке он называется FOH (уже третий раз предлагаю дать ему другое имя, если это Вам не нравится или сбивает с толку). Поэтому на индикаторе надпись FOH. Нажатие на KEY_2 меняет режим (FOH <--> PE-2). Как только на дисплее PE-2 автоматически стартует второй режим, ничего активировать не нужно. Тут же происходит сброс всех предыдущих измерений и начинается первый цикл.
Выход из меню - или еще дважды длительное нажатие, или через 5 сек автоматически, после последнего нажатия на кнопки.

.
О, тепер мені стало зрозуміло як керувати дозиметром. Значить я ще не розібрався з управлінням.

Тепер що до непонятних показів. Все одно щось записується, коли дисплей повинен обнулятись. І цей ефект є як в режимі Фон так і Ре-2. Фото першої секунди в режимі ре-2 і Фон ( друге фото.). Тільки таке в режимі Фон, якщо зайти туди через меню. Якщо просто включити живлення, на дисплеї нулі, як і повинно бути. Ще, перша цифра на індикаторі не завжди як цифра, іноді Буква F, або інший символ.На фото видно. Попробую посадити счотний вхід контролера на общий, провірю результат. Може наводки від перетворювача йдуть.




Відключив счотний вхід, посадив через резистор спочатку на масу, потім на плюс живлення. Все одно після активування режиму Ре-2, в першу ж секунду там значення більше 2500. Причому замість першої цифри, часом кракозябри. В режимі Фон, все вроді нормально. Ці числа в першу секунду, вилізли тільки раз, тепер пробую на табло нулі.

Знов доповнення. При активації режиму Ре-2, коли тухне дисплей і нажати кнопку для виводу показів, там завжди стоїть от таке. Не залежно, підключений счотний вхід чи закороченний на землю. Якщо вхід контролера не підключений, то через 40 секунд( такий час виміру у мене виставлений) на табло нулі. Якщо вхід підключений то через 40 секунд покази збільшуються.


Последнее редактирование: 19 янв 2019 10:56 от Bat1978.
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 19 янв 2019 11:03 #20

  • Soir
  • Soir аватар
  • на форуме
  • Moderator
  • Сообщений: 9441
  • Спасибо получено: 3287
  • Respect Site Sponsor 2019 Author
Bat1978 пишет:
При активації режиму Ре-2, коли тухне дисплей і нажати кнопку для виводу показів, там завжди стоїть от таке
Понятно. До завершения первого цикла там по сути случайные цифры. Исправил, будут нули.
Вложения:
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 19 янв 2019 11:04 #21

  • Bat1978
  • Bat1978 аватар
  • Не в сети
  • I go sometimes
  • Сообщений: 60
  • Спасибо получено: 4
Друга прошивка. В режимі Фон, все чудово. В режимі Ре-2 тепер трохи помінялось. Тепер перших 40 секунд на табло 535. Потім покази обнуляються. Вхід контролера поки що не підключений, висить на масі.

Поки писав ви вже зробили правку, зараз перевірю.

Перевірив, все добре. Після того як розібрався з управлінням, то же питань немає. Хай назва режиму Фон, лишається, на цих індикаторах важко щось інформативне придумати. Єдине що хочеться, це сховати глибше виставляння часу. Можна змінити перехід в цей пункт натисканням кнопки часом 5 секунд, зараз 1.5. Бо обовязково найдуться любителі поклацати і щось збити в настройках. Якщо включення тривоги,це настроюванний параметр під кожну людину, то час вимірювання, це настройка під датчик.
Последнее редактирование: 19 янв 2019 11:25 от Bat1978.
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 19 янв 2019 11:42 #22

  • Айнцвайдрайченко
  • Айнцвайдрайченко аватар
  • на форуме
  • Модератор
  • Сообщений: 728
  • Спасибо получено: 247
  • Site Sponsor 2019 Author zavsehdatay
А каков диапазон установки времени измерения?
СЛАВА УКРАЇНІ!
Ганьба агресору, смерть окупантам!
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 19 янв 2019 11:53 #23

  • Soir
  • Soir аватар
  • на форуме
  • Moderator
  • Сообщений: 9441
  • Спасибо получено: 3287
  • Respect Site Sponsor 2019 Author
Bat1978 пишет:
Можна змінити перехід в цей пункт натисканням кнопки часом 5 секунд, зараз 1.5.
Изменил, но это ухудшает управление настройками в целом.
Скажите, какие настройки установить по умолчанию, Вам будет проще при перепрошивке МК.

С включением/выключением питания все правильно, ничего менять не нужно?

Айнцвайдрайченко, время от 0 до 99 сек.
Вложения:
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 19 янв 2019 13:15 #24

  • Bat1978
  • Bat1978 аватар
  • Не в сети
  • I go sometimes
  • Сообщений: 60
  • Спасибо получено: 4
Поки що нову прошивку не пробував, зараз перешию. Сів акб, замінив на інший і при включенні опять пішли високі покази. Повключав, повиключав прибор, все прийшло в норму. Хвилин 15 уже тестую все працює, що було не знаю.

Тепер що ще бажано змінити. Раз перший режим у нас під назвою Фон, то напевно логічно буде Ре-2 перейменувати в Точн. Тобто першим виміряли приблизний фон, далі включили точне вимірювання фону.

Друге,коли перейшли в режим Ре-2, і пройшов весь цикл із 10-ти вимірювань, то включення із меню першого режиму *Фон*, нічого не запускає. На індикаторі показує результат попереднього вимірювання і більше ніякої реакції. Думаю буде логічно запускати перший режим і із меню. Зараз потрібно вимкнути і ввімкнути живлення.

Поріг перевищення дози працює, на осциллографі видно що сигнал виходить.

Поки що вперся лобом в ключ живлення перетворювача. Він у мене чомусь завжди відкритий.З контролера сигнал виходить і пропадає, як задумано. Зроблений по такій схемі, в інших саморобках працював.
Параметри можете поставити 36 секунд час вимірювання. Перевищення фону не принципіально.


Причиною високих показів могло бути те, що десь випадково доторкнувся до корпуса датчика. Помітив що палець на корпусі датчика дає прибавку фону на пару тисяч.
Последнее редактирование: 19 янв 2019 13:29 от Bat1978.
Администратор запретил публиковать записи гостям.

Дозиметер на ATtiny2313 19 янв 2019 13:30 #25

  • Soir
  • Soir аватар
  • на форуме
  • Moderator
  • Сообщений: 9441
  • Спасибо получено: 3287
  • Respect Site Sponsor 2019 Author
Bat1978 пишет:
Ре-2 перейменувати в Точн.
Как это должно выглядеть на семисегментном индикаторе?

Bat1978 пишет:
коли перейшли в режим Ре-2, і пройшов весь цикл із 10-ти вимірювань, то включення із меню першого режиму *Фон*, нічого не запускає. На індикаторі показує результат попереднього вимірювання і більше ніякої реакції.
Я Вам про это писал и спрашивал. После завершения 10-и циклов отключается питание и все измерения останавливаются. Нужно разработать алгоритм работы кнопок по управлению питанием и работой прибора.

Bat1978 пишет:
Він у мене чомусь завжди відкритий.
Транзистор Т2 должен быть n-p-n.
Последнее редактирование: 19 янв 2019 13:30 от Soir.
Администратор запретил публиковать записи гостям.
  • Страница:
  • 1
  • 2
  • 3
Модераторы: wolf2000, Vakula, Айнцвайдрайченко, Soir